Tagged: music Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • luctensity 1:37 pm on November 25, 2012 Permalink | Reply
    Tags: , , , music,   

    message 


    Songs that you might just fall in love with:

    • You Got Me - Colbie Cailat
    • Tu Amor - RBD
    • Every Morning - Sugar Ray
    • Beggin - Madcon
    • Sunday Morning - Maroon Five
    • Promise The Stars - We The Kings
    • Quando - Michael Buble feat. Nelly Furtado
    • If I Am - Nine Days
    • Falling For You - Colbie Calliat
    • Come Right Out And Say It - Relient K
    • Let's Just Fall In Love Again - Jason Castro
    • If It's Ok With You - Shayne Ward
    • Stuck Like Glue - Sugarland

     
  • luctensity 2:56 pm on July 24, 2011 Permalink | Reply
    Tags: music   

    Band, no this is not regarding MUET 

     
  • luctensity 10:12 am on July 21, 2011 Permalink | Reply
    Tags: music,   

    Don’t give up! D: 

     
    • azman 3:45 am on July 25, 2011 Permalink | Reply

      sedeyh indah ku.haha,tp xpa,ada hikmah ku hidup susah dolok,lak2 dh besar ku dpt matured,tauk pa beza barang,haha.so,tima jak qada’ dan qadar.

  • luctensity 2:53 pm on July 19, 2011 Permalink | Reply
    Tags: blade, bruno mars, grenade, kiss, music, nonsense, , , sarawak, train   

    Grenade! O yeah! 

    Lamak ku nisik post dalam bahasa serawak, mun sekali sekala sekda hal lah nak? Bukan ku lalek pun urang lain paham ka sik, janji dirik ku mpun bahgia. Yah, mula lah nya ya koh, dalam hati nganok aku… Mana kata kau la.

     

    Bah, tok ku mok ngepost pasal lagu gik. Aku bukan mok nganok sora artis tok jaik ka ataupun muka nya sik sehensem aku, ku cuma mok komen dikit pasal lagu ya dirikpun eh… Lirik nya. Mok tauk lagu apa? Nangga gamba dibah tok, ku rasa mun takurang da nengar radio or sekurang-kurang nya pernah mukak website nok namanya youtube, nang aku agak yakin bin pasti takurang akan tauk la lagu apa nok aku maksudkan. Mun sik tauk juak, boh jak baca gik, main bol ka apa nun.

     

     

    Aie, tok ku padah awal, ku komen tok bukan k nyakit ati Bruno Mars ka apa (tp ku sik lalek juak mun nya sakit hati), just mok ngeso ngan takurang betapa aku rasa lagu tok sik realistik. Nang la, aku tauk suka hati nyalah mok pake contoh apa pun, tapi yalah tek, sukati ku mpun mok komen apa, ko apa lalek? Yahhh…

     

    Easy come, easy go
    That’s just how you live, oh
    Take, take, take it all,
    But you never give
    Should of known you was trouble from the first kiss,
    Why were they open?

     

    Okay, ku start dari sia dolok. Nangga sik bagian lirik nok aku bold ngan italic ya? Ku mok nanyak ngan takurang, salah ka mun bukak mata time becium? Ku sik tauk juak sebab ku sik pernah gik cium mulut ke mulut ngan sapa-sapa, tapi mun takurang fikir logik nak, gne nya tauk mpuan ya mukak mata nya time cdak becium? Mesti mata nya bebukak juak lah nak? Nak pa nama ya… Nganok urang bukak mata, kakya nya mpun bukak mata juak… Belukuk abis la nyatok…

     

    Gave you all I had
    And you tossed it in the trash
    You tossed it in the trash, you did

     

    Tok sigek gik, mun kau ya udah tauk nakpa diberik kau ngan mpuan ya dibuang dalam tong sampah, sik kan sik paham-paham gik apa reti nya? Setuyuk-tuyuk aku toklah, paham juak aku. Udah nya dibuang tek (ku sik tauk juak apa nok diberik and apa nok dibuang) agik juak nya maok ngan mpuan ya, sanggup gik molah nok pelik-pelik…

     

    I’d catch a grenade for ya

     

    Ku nang sik paham la contoh nok dipake nyatok… Mok madah nya krek, sik juak… Nang udah sik sayang nyawa kali. Tapi mun takurang pike nak, dalam banyak-banyak contoh mara bahaya nok boleh kenak ngan mpuan ya, kenak nya mok milih grenade? Apa sidak tok diam di negara nok tengah berperang ka? Nya urang Iraq ka? Sebab ku nangga rupa, adalah kedak juak…

     

    Throw my hand on a blade for ya

     

    Tok gik nang iboh dipadah la, ayat nya ajak udah sik logik. Apa maksud aku? Coba baca gik ayat ya… Mun sik paham juak, sekdahal lah… Kiranya kita sama-sama tuli lah o? Duhal tek dari Iraq, lekak cdak betikam ngan grenade tek, alu cdak lari ke Jepun, belawan ngan sidak samurai gik. Banyak na musuh sidak tok… Kali nya begeng ngan Osama kali…

     

    I’d jump in front of a train for ya

     

    Udah tek badan lumat kenak grenade, tangan tek udah kudong, nang kenak langgar ketapi pun aku rasa sekda urang kisah. Tapi, nakpa kenak nya mok terjun depan ketapi k mpuan ya? Nakpa keja mpuan ya berdiri rah trek ketapi? Nya berumah sia ka? Rasalah tek mun nya terjun depan ketapi ya tek, alu ketapi ya mok berenti. Silap ribulan, duak-duak jadi belacan sia…

     

    Tell the devil I said “hey” when you get back to where you’re from
    Mad woman, bad woman,
    That’s just what you are, yeah,
    You’ll smile in my face then rip the breaks out my car

     

    Atas nama cinta, konon nya tek, macam-macam sanggup dipolahnya, sanggup ngorban dirik k mpuan ya, kakya nganok mpuan ya gik? Nang ku sik paham. Dah tauk nya jaik, dipadah masok neraka gik, agik juak maok ngan mpuan ya? Sampe juak, sekda urang bait gik ka dari mpuan ya di dunia tok? Ka nya ya tek kacak gik sampe sik tertahan napsu kau ya?

     

    If my body was on fire, ooh
    You’ d watch me burn down in flames
    You said you loved me you’re a liar
    Cause you never, ever, ever did baby…
    But darling I’ll still catch a grenade for ya

     

    Nok bagian last tok nang menunjukkan bertapa paloi nya laki tok… Udahla mpuan ya jaik, tauk-tauk cinta kau ya tek sik berbalas, agik juak kau maok ngorban dirik kau k mpuan ya? Kau ingat syahid la tek nyelamat nya ya? Dari kau ngorban nyawa k benda sik berguna kedak ya, bagus kau joen army, defend negara Iraq kau ya tek.

     

    Oh! Bagi peminat-peminat Bruno Mars, iboh lah aku mok manas-manas ngan aku. Aku cuma merik komen ku yang jujur ajak and aku rasa mun nya baca tok pun, aku gerenti nya akan appreciate bah. Ingat ah, ku sekda nganok sora nya… Bagi aku sora nya nang kacak juak, cuma lagu tok jak lah tek… Ada kepaloian sikit.

    Bah, keropok lok!

     
    • Peruzz 4:03 pm on July 19, 2011 Permalink | Reply

      Oh sungguh kacak ending mu itu.

      • doubleedgeboy 8:27 pm on July 27, 2011 Permalink | Reply

        bebual dh luq ya.. hahaha

    • Firah 4:10 pm on July 19, 2011 Permalink | Reply

      paloi keja kau man! haha! lawak aie, sumpah bebual

    • azman 3:49 am on July 25, 2011 Permalink | Reply

      mun kw x pdh x ku tauk,tp yalah.owg yg mengamati lirik lagu jak perasan.mun owg tek kdak aku tok,jnis menghayati suara jak tanpa memahami maksud,ng x lalek gk.

  • luctensity 8:55 am on June 24, 2011 Permalink | Reply
    Tags: music,   

    Mon amie la rose :D 


    On est bien peu de chose
    Et mon amie la rose
    Me l’a dit ce matin
    A l’aurore je suis née
    Baptisée de rosée
    Je me suis épanouie
    Heureuse et amoureuse
    Aux rayons du soleil
    Me suis fermée la nuit
    Me suis réveillée vieille

     

    Pourtant j’étais très belle
    Oui j’étais la plus belle
    Des fleurs de ton jardin

     

    On est bien peu de chose
    Et mon amie la rose
    Me l’a dit ce matin
    Vois le dieu qui m’a faite
    Me fait courber la tête
    Et je sens que je tombe
    Et je sens que je tombe
    Mon cœur est presque nu
    J’ai le pied dans la tombe
    Déjà je ne suis plus

     

    Tu m’admirais hier
    Et je serai poussière
    Pour toujours demain.

     

    On est bien peu de chose
    Et mon amie la rose
    Est morte ce matin
    La lune cette nuit
    A veillé mon amie
    Moi en rêve j’ai vu
    Eblouissante et nue
    Son âme qui dansait
    Bien au-delà des nues
    Et qui me souriait

    Crois celui qui peut croire
    Moi, j’ai besoin d’espoir
    Sinon je ne suis rien

     

    Ou bien si peu de chose
    C’est mon amie la rose
    Qui l’a dit hier matin.

     
c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel