Updates from June, 2011 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • luctensity 3:08 pm on June 28, 2011 Permalink | Reply
    Tags: , ,   

    so what did you learn from [input something here]? 

    I am proud to present to you… Greek!

    Personally, I think season 4 was a little too brief...

    Unlike Glee, a series with a lot of jumping and singing, more jumping and singing, this series is somehow fun in its own way. Fun? Yeah, I know it may sounds vague but it is true – four seasons of Greek proves to you that college is [input something here].

     

    Well generally, Greek showed me that home is not the house that you live in right now. Home is a feeling, somewhere inside, where you feel cozy and warm; surrounded by friends, lovers, rivals and even family members. To be frank, I’m not really into explaining things like this and for you to fully understand what I’m trying to tell you right now, you just have to watch Greek, from the beginning. I am very, very sure you’ll laugh, feel frustrated, sad or even cry.

     

    The Kappa Taus cried when Spidey’s Dad crushed (Yeah, as in physically rammed) the house to the ground. I was too 😥

     

    Advertisements
     
  • luctensity 5:57 pm on June 25, 2011 Permalink | Reply
    Tags: , , ,   

    Kenangan #2 

    hmmm, okay rasanya dah boleh sambung kot post pasal kenangan ni. sorry lah pasal post lagu perancis tu, budak tu cute sangat lah, lagu tu pun comel semacam! haha! tiap hari kot aku dengar lagu tu, macam dah obses pulak…

     

    Anyway, kali ni aku nak cerita zaman sekolah menengah pulak. Lepas je UPSR, ramai gila kawan-kawan aku yang dapat straight A pegi SBP (Sekolah Banyak Pencuri), merata-rata kot dieorg nih. Aku pulak pergi sekolah sebelah je, Sekolah Menengah Kebangsaan Taman Melawati (SMKTM). Ala, first impression korang mesti, “eww”,  sekolah biasa je ke? Takde standard betul lah budak ni!

     

    A’ah. Aku mintak maaf sangat-sangat sebab aku ni memang takde standard pun, sekolah biasa je pun, bukan sekolah elite macam korang. Tapi takpe, aku tak keseorangan, boleh kira ramai jugak lah kawan-kawan sekolah rendah aku join sama masuk SMKTM, dekat je kot! 😀 Jujur – dulu aku benci sangat sekolah tu, bukan nya apa, aku benci dengan pentadbir je. Tiap kali aku tengok dieorg, rasa menyampah sangat, even pengetua sekolah masa tu. Sorry ye pengetua, aku pun dah tak ingat nama dia… Yang penting rupa dia agak tua.

     

    Antara classmates aku time kat SMKTM:
    1 Amanah // At first I sat beside Adam and then he vanished into thin air. After that I moved in front and sat beside Kyren, in front of Nicholas and Felix. I’ve been thrown a papper ball by Jagpreet on my right eye 😀 Made good friends with those from SKTM1, Aizat Misha (stapler guy, Azmeer, Khalique, Hardesh, Leon, Syafiq, Christine, Rina, Corinne, omg too many… Also some girls from SJK(T), Loka, Darshini, Thiviya, etc. //
    2 Amanah // I was the “SAMPAH MASYARAKAT” because I sat exactly beside, I think about 1 inch away from me is the garbage bin. I sat beside Syafiq, behind Choo and Lai. I’m a monster… Go away… //

     

    Mintak maaf kalau nama korang tak ter’list’ kat atas sebab ramai sangat kot orang, tak mampu aku nak ulas satu-satu… Aku tak lupa korang la, dah add facebook kot… Nak kata aku terkenal time tu, tak jugak la, biasa-biasa je. Sesetengah orang tau aku pun sebab aku ketua pengawas sesi petang masa aku tingkatan 2. Info tambahan, aku tak tau kenapa, aku tak berapa suka sangat dengan kelas Qudus time tu, aku pun tak sure kenapa…

     

    Bangga tak korang? Aku masih simpan lagi kot samping sekolah nih! Haha!

     

    Lagi info tambahan, masa aku tingkatan 1, aku join PBSM, lepas je ujian palang merah dengan kecemasan, aku terus tukar unit beruniform, masuk St. John Ambulance. Kelakar tak? Masa St. John tu aku masuk pertandingan kawad kaki, yang aku ingat masa tu Scott sebab dia pernah cuba nak tarik seluar aku time latihan, pastu aku tercakap fuck kuat kuat, then orang lain terdengar dan gelak. First time kot aku cakap fuck masa tu. haha! Poyo sial!

     
  • luctensity 4:21 pm on June 24, 2011 Permalink | Reply
    Tags: , stats   

    Thank you :D 

    Thanks! But I wish for more comments in the future 🙂

     
  • luctensity 8:55 am on June 24, 2011 Permalink | Reply
    Tags: ,   

    Mon amie la rose :D 


    On est bien peu de chose
    Et mon amie la rose
    Me l’a dit ce matin
    A l’aurore je suis née
    Baptisée de rosée
    Je me suis épanouie
    Heureuse et amoureuse
    Aux rayons du soleil
    Me suis fermée la nuit
    Me suis réveillée vieille

     

    Pourtant j’étais très belle
    Oui j’étais la plus belle
    Des fleurs de ton jardin

     

    On est bien peu de chose
    Et mon amie la rose
    Me l’a dit ce matin
    Vois le dieu qui m’a faite
    Me fait courber la tête
    Et je sens que je tombe
    Et je sens que je tombe
    Mon cœur est presque nu
    J’ai le pied dans la tombe
    Déjà je ne suis plus

     

    Tu m’admirais hier
    Et je serai poussière
    Pour toujours demain.

     

    On est bien peu de chose
    Et mon amie la rose
    Est morte ce matin
    La lune cette nuit
    A veillé mon amie
    Moi en rêve j’ai vu
    Eblouissante et nue
    Son âme qui dansait
    Bien au-delà des nues
    Et qui me souriait

    Crois celui qui peut croire
    Moi, j’ai besoin d’espoir
    Sinon je ne suis rien

     

    Ou bien si peu de chose
    C’est mon amie la rose
    Qui l’a dit hier matin.

     
  • luctensity 6:33 am on June 24, 2011 Permalink | Reply
    Tags: , kenangan, , ,   

    Kenangan #1 

    oh oh! post-post berikutnya akan berkisar tentang kenangan, sampai lah kenangan yang aku nak ulas tu dah habis. Yeah! Memang bosan pun tapi apa boleh buat kan? Aku pun dah kering sangat dah ni, ketandusan idea…

     

    Kalau nak mula dari tadika, tak dapat kot. Aku sendiri pun tak berapa nak ingat sangat masa aku tadika tu… Yang aku ingat pun nama tadika tu, Tadika Ladybird and pernah sekali aku buat persembahan menari berpasangan, aku hampir tercium budak perempuan tu. Fakta tu aku ingat sebab makcik aku selalu usik aku pasal benda tu…

     

    Sekolah rendah pulak, aku bermula kat Sekolah Kebangsaan Taman Melawati 2, (SKTM2). Kalau memori pasal sekolah rendah, alhamdulillah, aku masih ingat lagi walaupun agak samar. Dulu aku kelas 1 Iltizam, 2 Ehsan, 3 Murni, 4 Amanah, 5 Wawasan dan 6 Murni. Haha, mesti korang hairan kenapa kelas aku bertukar-tukar kan? Biasalah, aku bukan nya budak pandai pun nak asyik kelas pertama je. Time aku sekolah rendah aku biasa-biasa je, tak dikenal orang sangat walaupun aku pengawas. Aku ingat lagi, start jadi pengawas time darjah 2, masa tu pengawas pakai baju kaler hijau, masa darjah 4 kalau tak silap aku, dieorg tuka warna baju jadi biru. Then darjah 5, start pakai vest yang panas gila tu…

     
    Close Former Classmates:
    1 Iltizam // I was too young to remember anyone then… //
    2 Ehsan // umm, Vimal, Natrah, and the other girl sat beside Natrah. I forgot her name. Actually a lot of my friends were from this class too, Choo, Nicholas, Nazmi, May Kee, Fatehah, Mirya, Nuraina, etc. //
    3 Murni // Firdaus //
    4 Amanah // Rahimi, Ashwini, that time Felix just transfered to our school //
    5 Wawasan // Athilah. I sat beside Aishah, (perhaps) in front of me, Filzah. Danial Nadir sat beside Filzah. Ameenah sat behind Aishah, and Fatin who sat beside Ameenah. 😛 //
    6 Murni // At first I sat beside Nadia then moved in the middle. Sat beside Akramin beside Ata, in front of Kyren, behind of Choo and Abd Aziz.Also made good friend with Syazwan, (eh lupe plak pasal..)Hannah. //

     

     

    6 Murni! 😀

     

     

    Banyak lagi kot kawan aku time sekolah rendah, just tak tertulis nama maybe sebab tak sama kelas. Apa lagi ye yang aku ingat masa tu… hurmmm, aku pernah gaduh dengan Vimal dan Akramin tapi aku tak sure sangat kenapa, dah tak ingat sangat. Besides, aku miss dua event besar yang sekolah anjurkan masa tu which is prom night dengan lawatan ke langkawi sebab masa tu aku pergi oversea kalau tak silap. Apa-apa pun, memori masa sekolah rendah memang best sebab masa tu kecik lagi kan, so dah buat macam-macam benda bodoh. xD

     

     

    Friends, kalau aku ada buat salah, or dah lama tak tegur tu aku nak mintak maaf sangat-sangat sebab bila dah lama sangat lost contact tu, faham-faham jelah. Nak cakap hi pun agak awkward…

     

    Komen-komen gamba darjah 6 tu, ada 418 kot... xD

     
c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel