Updates from January, 2011 Toggle Comment Threads | Keyboard Shortcuts

  • luctensity 3:22 pm on January 29, 2011 Permalink | Reply
    Tags:   

    Gotta smash `em all! 

    It spells "Lokekmon"

    Nangga title post ngan gamba atas jak takorg dah boleh agak post tok pasal apa. Mena sik? Ya pun mun takorg tauk la tapi ku rasa Insyallah, gerenti takorg tauk. Welkam to the world of Pokemon! Mesti takorg pike aku tok kedak miak kecik jak post benda kedak tok. Miyasala, mun dak geng katon2 ngan game tok selalunya sinonim ngan miak kecik. Ha-ha! Mun nak dipike gik, before tok – aku sekdalah kemaruk main game n nangga cita katon, ntah miak UNIMAS ne lah yang mempengaruhi aku tok. Aiseyman… Alang2 klaka hal Pokemon tek, apa komen takorg pasal font atas ya? Stael sik? Nama Pokemon ya Unknown, dalam 2nd generation mun sik salah aku. Mun takorg mok polah font kedak ya juak, boleh la visit link dibah tok.

    http://www.fontspace.com/category/Pokemon

    [iklan tamat]

    Kakya, ada juak benda ku mok ngeso ngan takorg, video tok aku terstumble rah youtube, sumpah lawak!

    http://www.youtube.com/watch?v=hXrIU0O40DY&feature=related

    [Aok! Tok related to Pokemon juak]

    Okey2~ Udah2 gik pasal Pokemon. Ku mok nyentuh isu semasa dikit, hal lokek melokek. Mun bahasa sarawak takorg sik semasyuk aku, mesti takorg blur nengar word ya. Lokek ya maksudnya lebih kurang kedak kedekut la. Mun kita nangga generally, lokek tok banyak kategori sebenarnya and semua orang ada ke-lokek-kan nya yang tersendiri. Ada orang lokek ilmu, bila kita nanyak sikit – sik maok dijawab, mun sik pun nya akan padah “sik tauk” sedangkan nya tauk. Besides, ada juak orang lokek makanan, time2 lapar bila kita mintak makanan dikit, nya padah “sekda” sedangkan belobo jak mee sedap dalam almari nya. Sik pun time nya tengah makan, mun kita mintak sikit, adalah nya padah “ku sik share makanan” or something like that. (ada juak orang nang mena sik kongsi, bukan sebab lokek) Next, ada orang lokek $$$, even untuk bayar yuran or something, nya berkira juak mok bayar, walaupun pada hakikatnya, dalam poket nya banyak ada $$$. (bukan mok nganok org sik berduit) Kakya, ada juak nok lokek barang2. Contohnya mun kita mok minjam pensel kejap k tandatangan attendance alu nya polah sik dengar or gugok kan pensel nya. Ada juak orang lokek mok nglua suara, kacak gilak kah suara nya ya? Dapat nuka benda jadi emas kah? Susah gilak kah mun mok padah “sorry” mun ada molah salah?

    Kadang2, kita sik boleh rasa diri kita ya hebat gilak sampe sik nengar gik pandangan orang. Arum bulak, apa yang dipadah  nya jak betul, semua nok dipadah orang salah! Apa kes? Mun dah rasa dirik ya perfect gilak, bunuh jak dirik sinun, gerenti masok syorga tek nak? Kita hidup bermasyarakat bah, semua ada molah salah, sengaja or sik sengaja. And another thing, pasal bencik membencik. Dalam dunia nok dipenuhi dengan orang2 bodoh tok, adalah segelintir orang ya suka gilak bencik orang lain walaupun orang ya sekda polah salah ngan nya. Just because nya sik suka ngan personality someone else, alu nya rasa bencik and cop benda bukan2 pasal orang ya. Barangkali, dunia nang kedak tok kot. Heran juak aku, maka dah blaja sampe dah nak masok U, gik juak prangei macam miak kecik – main game pokemon lah, apalah…

    Mesti takorg pike, dalam post ku tok nganok orang jak, perfect gilak kah aku? Nope, aku bukan. Just mengingatkan. Salah kah aku mengingatkan benda2 kedak tok? Bukan nya aku mengajak kepada kemungkaran pun. Amar makruf ya kot! Lagikpun, ku sekda maksa2 orang baca blog ku juak, pa ku lalek?

    Source: http://aferiza.wordpress.com/2009/12/31/alhamdulillah-al-quran-pertama-dalam-bahasa-iban/

     
    • nurliyanakhirudin 10:21 pm on January 29, 2011 Permalink | Reply

      coolio! al quran bhs iban! ;D

    • anonymous gaga 12:06 pm on February 5, 2011 Permalink | Reply

      main pokemon ya x kisah umur pown…dh nasib laptop urang ya,hanya game pokemon jak nya mampu main sebab requirements utk game2 li hi x berapa gilak….another things is that,urang main pokemon(akulah….) sebab aku mok release tension…kak lelah blaja,main lah gik..ya jak lite game yg pat ku main…keyh….

      biasalah lokek2 tok….ada juak lokek minjam kertas mun urang ya mok copy paste kerja kita…oklah..just consider this thing….at first,kita dolok eh…perangei kedak owg apa nak kah…lembap sikitlah…x twuk nk molah sigek soalan..kakya kita nyanyak urang,pasya urang ya xmaok madah….check2 bila nyanyak lecturer jawapannya betul…hmmm…maybe nya x konfiden kot jawapannya x betul…kakya,dh berubah kita teyk…kita molah kerja awal2…rujuk buku..nyanyak urang…smua urang lah ku nyanyak….pasya ku compare apa yg ku nemu rah website ngn apa daknya padah…kakya aku molah dikpun berkali-kali….then,senang2 ada juak insan nak minjam….bukannya apa owh….kesian bha…lelah2 kita nyanyak urang…senang2 minjam?????then bila compared dua kes di atas…nak nei satu kejam gik…yg first nak????(bersusei indah aku)

      • luqman malas login 4:02 pm on February 5, 2011 Permalink | Reply

        ya cgek gk isu lain main, ku ingat mok bangkitkan tapi sekpalah. takut kin banyak orang terasa, susah juak. dahla rami orang sik suka aku, kin rami klak sik selesa juak aku. haha.

        biasalah hidup, banyak udang banyak garam, banyak orang banyak ragam. sik semua orang perfect kedak aku so all I can say is… mana kata takorang la…

  • luctensity 10:59 am on January 19, 2011 Permalink | Reply  

    Mari-mari! Umpatlah daku :) 

    Cerita ne sik sampei ke aku?”

    Nah, I’m not really in the mood to review what I’ve mentioned above. Quite simple actually, I’m just an ordinary person. I don’t expect extraordinary things happen to me nor expecting people to say extraordinary things – regarding me. I know, I’m not as smart as Luther Lim, not as hardworking as Suffian Ili, not as chic as Ajai Zamri, not as pious as Wan Hassan and  not a person who potrays good leadership like Harris Sharim. But one thing for sure, I’m definitely “Luqman Arif“.

     
  • luctensity 1:22 am on January 5, 2011 Permalink  

    Wicked… Sigh 

    This content is password protected. To view it please enter your password below:

     
c
Compose new post
j
Next post/Next comment
k
Previous post/Previous comment
r
Reply
e
Edit
o
Show/Hide comments
t
Go to top
l
Go to login
h
Show/Hide help
shift + esc
Cancel