Miko! (updated) 

Listening : John Mayer -Daughters
(Memang best ar lagu nih, walaupun agak slow tapi syok)

Ok nak cite sikit pasal HKSBP (Hari Kecemerlangan Sekolah Berasrama Penuh) ke35. One word to describe it… shemaziingg~

22 May 2008
First time in history I woke up at 4a.m ever since I studied there, SMSKuc. Allthough I was tempted to go back to sleep, I forced myself to wake up. It was seriously difficult (a struggle between the heart and mind) and at that time, I imagined my heart and my mind was talking to me and it is the matter of convincing. Kuterdengar~

Kata hati “Woi, baik ko sambung je tido tu. Awal sangat lorh. Atleast tunggu ar sampai azan subuh. Baru ar bangun. Tak pun, aku kasi ko 5 minit utk smbung tido. Nanti aku kejutkan lar kau. Yela, kau bangun awal2 pown bukannye ade ape2. Buat bodo je… Kesian aku tgk kau kadang2. Ni aku kasi ko chance untuk berehat sebab nanti kat kedah, mane de mase nak tido2. Nak practice debate la, mcm2 la. Tidurlah wahai sahabatku…

Jangan ikut hati kalau takut mati ;D

Kata minda “Wahai saudaraku, bangunlah kamu dari tidurmu. Sesungguhnya tidur itu melalaikan. Kang kalau terlepas subuh cmne? Kan dah dosa! Ingat dosa, ingat neraka! Kalau banyak dosa, go to hella you! Lagipun, barang2 pown lom habis pack lagi kan? Aku tau… Ko takyah nak sembunyi2… Baik ko pack barang dulu, dahla Miss Zarina nak amik ko pukul 6 nanti, kalau lambat bangun, bile plak ko nak mandi. Tau tau jela kalau dah 5.30 cm tu, toilet tu bukan main sesak lagi. Nak bernafas pown susah. Kalau nak tido pown, dalam airplane nanti pown leh tido… waktu kat KLIA pown leh tido. Banyak lg mase. Toksah ko layan sgt hati ko tu. Baik ko dengar nasihat aku, kalo tak… aku tak nak tolong kau buat add maths. ~giggles~

Lepas dengar die ketawa je, aku terus bangun. Tak lena lagi tido… Seram yoooo

Hence, I straight away grabed a towel and headed to shower. Tengok2 silap amik towel… Aiseyh… Just after I changed back the towel, I went back to the shower~ As I opened up the tap, air pown turun… XD Satu je, the water was abnormally warm and I enjoyed the shower more than ever; tapi start jalan je balik bilik, menggigil cam orang hisap dadah… 4.30a.m… I was thinking of what to do, dah boring sangat, I ate some cakes and muffins… alone… mwahahaha and I was really enjoying it. Maybe because I forgot to pray before I eat… Lepas pack sume2, dengar azan subuh~ cepat2 g amik wudu and then sembahyang… Pukul 6 je, I rushed out of the hostel and headed to the dining hall and astonishingly, Miss Zarina was there already! WAH! Terkejut aku… Dahla flight ke KL tu aku sorang je budak ngan Miss Zarina. Sigh…

Kenapa? Well it’s a secret. 😀 eng2, dalam kul 10.30 cmtu, dah sampai KLIA. While waiting for the others to come, appoximately dalam kul 12.30 or so, I bought some books dan pegi makan kat KFC. Flight ke kedah dlm kul 2 cmtu. Sampai2 kat kedah pun kul 3++. Tgk je airport kedah, WOW! keciknye… @_@ We was greeted by students from SMSAH (Sekolah Menengah Sultan Abdul Halim), they were kind and muted. XD Sampai je SMSAH, rase kagun plak, banyak nye pokok die. At first, they took pictures of us, debators and basketballers~ then, we went to our DORMS. Omg it is sooooo packed and there was like 20+ in one dorm. I felt uncomfortable as I never ever live with 20+ people in one room. Paling2 pown 6 orang… Sebelum buat pape, kteorg iron sume baju2 dulu pastu rilek2. Malam tu ade tazkirah… ehh… i mean, penerangan pasal HK SBP, etc. Ade ar berkenalan ngan budak2 SBPi Batu Rakit~ Kawan yg paling rapat kat sane wahahaha… Then malam tu tido…

23 May 2008
OMFG! WHATTA H ECK IS THAT! An annoying sound came out of nowhere, woke me up from my deep, deeeeeeeeeeeeeeeep slumber~ Cam *tuuuuut* je bunyi tu… Rupenye alarm yg skolah tu pasang utk keutkan orang. Dahla bunyi cm ayam eletronik yg tahpape ntah. Dengan sengal-sengal badan yang teramat, ku melangkah ke toilet dengan hati yang tertutup. Okay… knowing that we are going to debate against SBPi Kuantan, my mates and I quickly discussed on our first motion which was “This House Believes That Disposable Items Should Cost Double”, and guess what… I was on reserve. Horeeeeeee~ We discussed a lot how the price of sanitary pad which will be doubled affect the community and we end up laughing at each other. The debate itself is one of teh funniest debate I have ever watched where during the preparation of reply speeches, the 2nd speaker of SBPi Kuantan and our 3rd speaker went to teh loo. XD Unfortunately, we lost the debate. *white flag* takpe2… ade lagi 2 motion… mwahahaha~